Створени услови за исплату социјалних примања у Прњавору

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- У буџету општине Прњавор створене су претпоставке да од сутра почне исплата примања корисницима Центра за социјални рад, али и једнократне помоћи од 500 КМ радницима приватних здравствених установа на подручју ове локалне заједнице.

На данашњој ванредној сједници Скупштине општине усвојени су одлука о извршењу буџета за прошлу годину и закључак о реалокацији буџетских средстава, чиме су створени услови за исплату.

Предсједник локалне скупштине Жељко Симић напоменуо је да се, пошто није било слуха код раније скупштинске већине за усвајање ребаланса буџета за 2021. годину, морало приступити усвајању одлуке како би се откочио процес финансијског пословања општине Прњавор, прије свега, социјалних давања.

"Ово је нормативни начин да се ријеши проблем који је трајао тридесетак дана, а захваљујући данашњем доношењу измијењених аката, свим корисницима Центра за социјални рад до краја седмице биће исплаћена заостала примања", рекао је Симић.

Начелник општине Прњавор Дарко навео је да се сада за више од 1.400 различитих корисника Центра за социјални рад може исплатити укупно 266.825 КМ, а почетком идуће седмице за 42 запослена у приватним здравственим установама на подручју општине по 500 КМ помоћи, као што је раније исплаћено радницима Дома здравља.

Он је захвалио одборницима предвођеним СНСД-ом и ДНС-ом који су подржали одлуке, али и упутио критику на рачун СДС-а, чији одборници ни данас нису подржали предложена рјешења.

"Они су и данас показали своје право лице, негласањем су доказали да њихова намјера није била часна и да је све што се дешавало у децембру била намјера да се не исплати помоћ корисницима социјалних примања и радницима у приватним здравственим установама", изјавио је Томаш новинарима.

Одборник СДС-а Вукашин Бацковић рекао је да је подршка клуба одборника ове странке изостала јер сматрају да је превелика разлика између средстава предвиђених прерасподјелом и износа за социјална давања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана