Стотину дјеце у Мостару добило пакетиће из Србије

Срна
Стотину дјеце у Мостару добило пакетиће из Србије

МОСТАР - Фондација “Заједно за младе - др Даница Грујичић” данас је подијелила 100 пакетића српској дјеци у Мостару.

Акцији под називом “Заједно за дечије осмехе” придружили су се универзитети Источно Сарајево и Бањалука, као и многобројне омладинске организације, међу којима су “Бастион” и Удружење студената Републике Српске у Србији-Нови Сад.

Директор фондације Немања Недељковић подсјећа да акцију “Заједно за дечије осмехе” реализују већ трећу годину, да су претходне двије године били фокусирани на Косово и Метохију, а ове године су хтјели да акције прошире на Херцеговину.

“Сматрамо да су све организације запоставиле овај крај и желимо да овдје пробудимо низ нових активности, да доведемо много јавних личности које могу да оживе тај друштвени живот на територији Херцеговине”, рекао је Недељковић.

Караван са пакетићима данас је, осим Мостара, посјетио Невесиње, Билећу и Требиње, а пакатићи су завршили у рукама дјеце до седам година.

“Ово је симболична акција којом желимо да отворимо низ других конкретнијих активности. Други дио наших активности јесте да изградимо једну кућу у Херцеговини и једну кућу у Костајници која је сада погођена земљотресом”, навео је Недељковић.

Он је додао да ће акција трајати до краја фебруара.

Предсједник Удружења студената Републике Српске у Србији Милан Пудар каже да подржавају све активности Фондације, те да су инсистирали да овај пут Херцеговина буде укључена у активности јер сматрају да је овај крај запостављен.

Он је захвалио доктору Велибору Миливојевићу, који их је дочекао у Мостару и угостио.

Новоизабрани вијећник у Градском вијећу Мостара у Српске листе “Остајте овдје - заједно за наш Мостар” Велибор Миливојевић изразио је задовољство овом хуманом акцијом и наду да ће оваква дружења и дешавања постати правило.

Он је захвалио организаторима што у своме путовању нису заобишли Мостар и што ће овим поклонима измамити осмијех малишана.

Миливојевић је нагласио да му је посебно драго што оваква иницијатива долази од његове колегице и професорице која је у свему што ради достизала сам врх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана