Стотине волонтера у акцији за чистију Семберију

Срна
Стотине волонтера у акцији за чистију Семберију

БИЈЕЉИНА- Више од 300 волонтера данас је прикупљало нагомилани отпад крај путних праваца од Бијељине према Амајлијама, Батковићу, Глоговцу и Модрану, као и дуж планинарских стаза у близини Новакове пећине и манастира Тавна, саопштено је из бијељинске Градске управе.

Највећи допринос данашњим активностима, у оквиру акције "Април – мјесец чистоће", дали су млади еколошки ентузијасти из Гимназије "Филип Вишњић", Економске школе, Средње стручне школе у Јањи, Планинарског еколошког друштва "Мајевица", СКУД "Лазарица", Омладинског фудбалског клуба "Батковић", Мото-клуба "Кречар", Горске службе спашавања и Градске управе.

Волонтерима се придружио и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, који је, уз ријечи захвалности свима који доприносе да Семберија буде љепша и чистија, најавио измјене одлуке о комуналном реду и хигијени.

У оквиру "Априла - мјесеца чистоће", слиједи дјечији програм о теми екологије који ће бити одржан у Градском парку у четвртак, 14. априла, у организацији Позориштанца "Маслачак" и Градске управе, уз учешће дјеце из Дневног центра за дјецу у ризику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана