Стоодстотни учинак: Прњавор поново најбољи

Ивана Винчић
Стоодстотни учинак: Прњавор поново најбољи

САРАЈЕВО- Град Прњавор задржао је водеће мјесто у напретку у свим областима управљања међу 30 локалних заједница у БиХ у другој фази МЕГ пројекта.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш наводи да добијених око 230.000 КМ ће уложити у изградњу фекалне и кишне канализације у Улици Живојина Прерадовића, чија је укупна вриједност око 450.000 КМ.

"Од 2016. године, за три инфраструктурна пројекта чија је вриједност виша од 2.200.000 КМ, кроз двије МЕГ фазе Прњавор је добио око 1.100.000 КМ," рекао је Томаш.

 

 

 

 

 

Он је подсјетио да су реализована су два и пројекта: изградња фекалне и кишне канализације у Улици Вида Њежића и изградња водоводне мреже за Пословну зону Вијака и мјесну заједницу Штрпци.

"Резултати најбоље свједоче о ономе што смо урадили. Захвалност свим донаторима и тиму Града Прњавор предвођеног координатором Зорици Сувајац која је највише заслужна што Прњавор има стопостотан учинак и напредак. Захвалност Скупштини Града и одборницима који су пратили све важне активности пројекта, као и Комуналном предузећу “Водовод”, једном од директних учесника пројекта" рекао је први човјек Града.

Према подацима МЕГ пројекта презентованим данас у Сарајеву, Прњавор биљежи напредак од 100 одсто, други је Тешањ са 92 одсто, а трећа Градишка са 80 одсто.

Руководилац МЕГ пројекта у БиХ Горан Штефатић рекао је да се независна евалуација односи на постигнуте резултате у протеклих годину дана, а да ће коначни извјештај о напретку бити презентован 2025. године, по завршетку друге фазе.

МЕГ пројекат финансирају владе Швајцарске, Шведске и Чешке и ЕУ, а спроводи Развојни програм УН у БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана