Стојко Станаревић, кандидат Савеза за промјене за начелника општине Челинац: Ратари ће постати богати људи

Горан Маунага
Стојко Станаревић, кандидат Савеза за промјене за начелника општине Челинац: Ратари ће постати богати људи

Наш програм подразумијева реорганизацију локалне административне службе и оживљавање мјесних заједница које су погашене, а економији и привреди, односно пољопривреди, посветићемо посебну пажњу. Ратари ће постати богати људи.

Рекао је то кандидат Савеза за промјене за начелника општине Челинац Стојко Станаревић, који је и предсједник Општинског одбора СДС-а у Челинцу. 

* ГЛАС: Шта очекујете од предстојећих локалних избора и шта ће избори донијети становницима Ваше општине?

СТАНАРЕВИЋ: Очекујем да ће бити велики одзив гласача, а то подразумијева да ће народ изабрати оно што је најбоље за Челинац. Очекујем да ће Савез за промјене, односно ја, побиједити. Обећавам да ћемо донијети промјене, а највећа жеља ми је да нестане подјела у народу по страначкој припадности. Тада ће људи слободно размишљати и гласати, а не да страхују једни од других и да су у завади.

* ГЛАС: Шта је у основи Вашег програма и за шта ћете се залагати?

СТАНАРЕВИЋ: У економији и привреди посебну пажњу, уз улагање и субвенције, обратићемо на пољопривреду, а тиме ће повратак на село бити загарантован. Кад је ријеч о инфраструктури, приоритет ће нам бити снабдијевање водом. Област спорта и културе вриједи подржати због наше дјеце и будућности, али уз строгу контролу средстава из буџета која су до сада ишла у друге сврхе. Младима треба обезбиједити посао и тако прекинути одласке из земље. Обратићемо пажњу на здравство и социјалну заштиту, уз контролу одлива средстава из социјалних давања. Посебну бригу посветићемо пензионерима за које не постоји резервни фонд.

* ГЛАС: Зашто да грађани гласају за Вас, а не неког другог?

СТАНАРЕВИЋ: Моја предност, и оно по чему се разликујем од других, је то што сам још као дијете почео да се бавим пољопривредом, јер потичем из пољопривредне породице. А и радио сам, и радим доста у привреди. Сад имам приватну фирму која ради за страну компанију. Сви људи који ме познају у Челинцу и околини, а њих је доста, знају ме искључиво као доброг  радника.

* ГЛАС: Како ћете гарантовати грађанима да ћете испунити обећано, ако побиједите?

СТАНАРЕВИЋ: Тешко је убиједити некога и објаснити некоме да ћете испунити обећано, али моја гаранција је то што сам успјешно завршио своје личне задатке у животу. Супруга ми је љекар специјалиста, дјеца завршавају школу, а ја имам приватну фирму. Дуго сам у том послу, и знам да ће бити урађено све што је написано и што сам обећао, ако будем изабран.

* ГЛАС: Шта ћете прво урадити ако побиједите на изборима?

СТАНАРЕВИЋ: Све оно што сам набројао у свом програму, све те ставке ићи ће одмах по реду. Пошто сам дуго у приватном послу, пратим сваки фенинг утрошка и зараде, а много сам научио од странаца с којима радим. Формираћу екипу која ће одмах радити на реализацији свих приоритета.

Противници

* ГЛАС: Како бисте оцијенили противничке кандидате?

СТАНАРЕВИЋ: С обзиром на неприродне, интересне и вјештачке коалиције, не сматрам противничке кандидате озбиљним. Не дај боже да било ко од њих побиједи, јер ће наредне четири године бити настављена иста политика, а то би било катастрофа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана