Стижу донације за градњу куће Јаребима

Д. Ј.
Стижу донације за градњу куће Јаребима

СРБАЦ - Већ два мјесеца траје прикупљање прилога за изградњу куће седмочланој породици Дарија и Виде Јареб из Горњих Кладара, а у знаку ове хуманитарне акције протекао је и концерт “Амадеус бенда” у Српцу на којем је обезбијеђено 1.417 КМ.

Координатор акције коју је покренуо Омладински савјет општине Србац Бранко Граховац је рекао да су сва средства од продаје пића и хране на градском тргу за вријеме концерта протеклог викенда усмјерена за стамбено збрињавање ове вишечлане породице.

- Популарни бенд увеличао је славске свечаности у Српцу, на којима смо обиљежили 90. годишњицу имена нашег града, а овај лијеп јубилеј смо искористили да позовемо грађане да дођу у што већем броју да би подржали акцију. Стигло је и десетак уплата колектива и појединаца на намјенски жиро-рачун и наши планови су да кренемо са изградњом куће на прољеће - рекао је Граховац.

Акција под називом “Кућа од срца 2” је организована након успјешно завршене изградње куће за самохрану мајку Невену Игњатић из Српца која има двоје дјеце, од којих је једно са посебним потребама.

- Јавили су нам се врсни мајстори који су бесплатно обавили послове и у првој акцији и који су изразили жељу да поново учествују, а то су Душко Тутњиловић, Далибор Тодоровић и Зоран Балатуновић - истакао је Граховац.

Он каже да новчана средства за ову породицу, која већ 15 година живи као подстанар, могу бити уплаћена на рачун Омладинског савјета, који је отворен у Атос банци на број: 5673532700004798, а контакт телефон за додатне информације је 066/277-438.

Породица Јареб живи у кући коју је добила на коришћење од клаонице перади “Перутнина Птуј С” из Повелича и која је неусловна за боравак њих двоје и петоро дјеце од три до 15 година.

Општина Србац им је претпрошле године додијелила плац у Гламочанима на површини од 1.200 квадратних метара, а скромна примања им нису дозвољавала да до сада почну изградњу властитог дома.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана