Стипендије за 80 србачких студената

Д. Ј.
Стипендије за 80 србачких студената

СРБАЦ - Право стипендирања у школској 2021/22. години на основу прелиминарне ранг-листе, коју је објавио начелник Српца Млађан Драгосављевић, стекло је 80 студената.

Право на стипендију стекло је 56 студената друге и виших година студија јавних и 15 студената приватних факултета којима ће бити исплаћено седам мјесечних стипендија по 100 КМ.

- Исти износ одобрили смо и за једног студента из категорије социјалног статуса и четири студента вуковца, односно ученика генерације. Стипендију у једнократном износу од 700 КМ добиће и четири студента који се налазе на мастер и постдипломским студијима - рекао је Драгосављевић.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да су се ове године на конкурс могли пријавити и студенти прве године из борачких и социјалних категорија, док су ранијих година стипендије у првој години добијали само вуковци и ученик генерације.

Одборник СНСД-а Александар Бабић рекао је да је ове године за стипендирање предвиђено 90.000 КМ, што је за 30.000 више у односу на прошлу годину, а чак 40.000 више у односу на 2017. годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана