Стигло 20 пластеника за младе и незапослене у Српцу

Дејан Јовичић
Стигло 20 пластеника за младе и незапослене у Српцу

Србац - Двадесет србачких пољопривредника добило је ових дана пластенике површине стотину квадратних метара у оквиру пројекта који реализују општина и хуманитарна организација “МАИД”.

Стручни сарадник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац Нинко Гужвић рекао је да ће у наредном периоду пољопривредници бесплатно добити и садни материјал.

- Корисници пројекта саднице ће прве године добити бесплатно, а након тога ће их сами набављати. Добили су и систем за наводњавање, а њихова обавеза је била само да припреме терен за садњу - рекао је Гужвић.

Укупна вриједност пројекта је 52.200 КМ од чега су “МАИД” и Општина Србац обезбиједили по 40 одсто док су корисници пројекта учествовали са 20 одсто средстава у набавци пластеника.

Право учешћа у пројекту имале су социјално и материјално угрожене особе и незапослене младе особе које имају своје пољопривредно земљиште или земљиште чланова заједничког домаћинства.

- Једна од обавеза корисника пројекта је била да присуствују предавању на тему пластеничке производње које је недавно одржано у Српцу. Пројектом је такође предвиђено да корисници пластеника најмање три године морају задржати пластеник и обављати пластеничку производњу - рекао је Гужвић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана