Стигла прва донација грађевинског материјала за обнову кућа у Козарској Дубици

Срна
Стигла прва донација грађевинског материјала за обнову кућа у Козарској Дубици

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У Козарску Дубицу данас је из грађевинске фирме ИГМ "Дрина" из Бијељине стигла прва донација грађевинског материјала за изградњу и обнову кућа становништву које је претрпјело штету од земљотреса.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић прецизирао је да је вриједност донације око 4.000 КМ, те да је ријеч о 3.840 грађевинских блокова, количини која ће бити довољна за изградњу три куће.

Он је појаснио да су донацију грађевинске фирме ИГМ "Дрина" из Бијељине иницирале чланице бијељинског клуба "Иннер Њхеел", након што су у медијима пласиране информације о штети коју су од земљотреса претрпјели становници Козарске Дубице.

Рељић је захвалио донатору, чланицама хуманитарне организације која је иницирала акцију и власнику фирме "Агрофлора" у којој је ускладиштен материјал, те позвао све привредне субјекте да се прикључе и у грађевинском материјалу помогну изградњу и обнову објеката у Козарској Дубици.

Он је навео да је за сада помоћ стигла од Владе Републике Српске, а захвалио је и медијима захваљујући којима се у земљи и региону сазнало за проблеме које има општина Козарска Дубица.

Више стотина приватних и друштвених објеката оштећено је у Козарској Дубици у земљотресу 29. децембра. Иако је са утврђивањем штете кренула одмах након земљотреса, Општинска комисија за процјену штете због обимности посла тек сада приводи крају ове активности.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове и просторно уређење Даријан Бабић је навео да је за сада сигурно да ће изнова бити грађено двадесетак кућа.

"Комисија би сутра требало да заврши посао на терену, а истовремено се врши разврставање објеката по основу обима оштећења", рекао је Бабић.

Из општине Козарска Дубица позвали су све привредне субјекте да се укључе у акцију донације грађевинског материјала за изградњу и санацију стамбених објеката становништву Козарске Дубице које је претрпјело штету од земљотреса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана