Стевић: У Добоју ће бити отворена филијала Конфуцијевог института

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ - Директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци Љиљана Стевић најавила је отварање филијале Конфуцијевог института у Добоју.

Стевићева је рекла новинарима да је данашња посјета Градској управи Добоја наставак сарадње која траје двије године.

"Конфуцијев институт је присутан у Средњошколском центру у Добоју и у сарадњи са Економском школом часови кинеског језика се одржавају већ двије године", рекла је Стевићева и најавила да ће са овом установом 23. септембра бити организован наградни квиз.

Она је навела да је на састанку разговарано о реализацији већ најављеног пројекта отварања добојске филијале Конфуцијевог института, за шта су већ аплицирана средства према Кини.

"Канцеларија ће бити самостална и имати директну везу са Кином", рекла је Стевићева и додала да је разматрана могућност организовања ученичке праксе, те усавршавања кинеског језика у неким од кинеских предузећа у Добоју.

Директор Економске школе Тијана Васиљевић Стокић рекла је да је данас одржан састанак и са представницима кинеске компаније "Синофарм" која је ангажована на изградњи новог објекта Болнице у добојском насељу Усора, са којима је договорено да ће од наредне школске године ученицима који изучавају кинески језик бити омогућена пракса.

Потпредсједник Скупштине града Добој Милош Букејловић рекао је да је много урађено на културној сарадњи у протекле двије године, са акцентом на изучавање језика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана