Штета након олујног невремена већа од пет милиона КМ

Срна
Штета након олујног невремена већа од пет милиона КМ

Бијељина - Пољопривредни произвођачи у Семберији су након олујног невремена претрпјели штету већу од пет милиона КМ, рекао је Срни начелник градског Одјељења за пољопривреду Младен Савић.

Према његовим ријечима, штета од олујног невремена у износу од пет милиона КМ евидентирана је само на пластеницима, те је сигурно знатно већа.

“Штета је забиљежена и на поврћу, пшеници и кукурузу поред Саве и Дрине, на подручју Амајлија, Броца и Црњелова, као и у воћарству. Ипак, највећу штету су претрпјели пластеници којих на подручју Семберије има на око 350 хектара, а 30 одсто их је уништено. Тако долазимо до рачунице да је штета само на пластеницима око пет милиона КМ”, навео је Савић.

Он је додао да је због обимности посла формирана петочлана комисија за процјену штете, те да су власници газдинстава до уторка, 16. јула, пријављивали губитке.

“Према инструкцијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске формирали смо петочлану комисију која је и сада на терену и пред њом је обиман посао”, рекао је Савић.

На подручју Семберије регистровано је 6.000 пољопривредних газдинстава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана