Стефан Милић из Требиња спасио суграђанку: Очи су нам се среле и морао сам да је спасим

Милијана Латиновић
Стефан Милић из Требиња спасио суграђанку: Очи су нам се среле и морао сам да је спасим

Требиње - Стефан Милић (22) из Требиња, који је ризикујући сопствени живот спасио четрдесеттрогодишњу жену која је покушала самоубиство у Требишњици, постао је херој у свом граду.

Вијест о његовом племенитом чину одјекнула је Српском и регионом. Милић је 15. новембра у послијеподневним часовима шетао са дјевојком поред ријеке, када је примијетио нешто чудно у води. Ни слутио није да је ријеч о жени која је у тим тренуцима покушала да се убије.

- У тренутку када сам јој видио очи, осјетио сам потребу да скочим. Нисам уопште размишљао шта може да се деси, знао сам да морам да је спасим - испричао је Милић.

Овај храбри студент економије истиче да времена за страх није било, само је рекао дјевојци да позове хитну помоћ и скинувши одјећу, скочио је у хладну Требишњицу.

- Жена је била удаљена од мене око шест метара. Пливао сам што сам брже могао, јер су њу само секунде дијелиле од смрти. Већ је била потонула. Извукао сам је и једном руком држао пливајући ка обали - рекао је Милић.

Додаје да је у том тренутку урадио све чега се могао сјетити, окренуо је жену на бок и ударао је по леђима да искашље воду из плућа, након чега се она онесвијестила.

Милић каже да је хитна помоћ брзо дошла и да су збринули жену, а у тренутку нашег разговора он је требало да се сретне са члановима њене породице, који су га позвали да му захвале.

- Тек након што се све завршило, схватио сам да заправо не знам ништа о томе како се утопљеници спасавају и да сам на неки начин и себе угрозио. Свеједно, и кад бих се поново нашао у таквој ситуацији, све бих исто урадио - рекао је Милић, који од шесте године тренира џудо и има црни појас.

За дјевојку Кристину Шукић, која је била све вријеме уз њега, Стефан је, како каже, истински херој.

- Поносна сам на њега јер је учинио једно велико, храбро и хумано дјело. Драго ми је да поред себе имам доброг човјека, јер то је данас права ријеткост - казала је Шукићева.

Додаје да су јој тренуци спасавања чинили као вјечност, те да је била неизмјерно уплашена и за Стефана и за живот жене.

Отац Драган Милић поносан је на подвиг свог сина и истиче да је Стефан урадио оно што би требало свако од нас, кад би се нашао у таквој ситуацији. Спасио је један живот.

- Бог нас је зато и створио, да помогнемо другоме у невољи. Међутим, без обзира на то што је Стефан спортиста и што је много пута даровао крв, обузме ме страх када помислим да није знао како се поступа у оваквим ситуацијама и да није био свјестан шта се могло десити - рекао је Драган Милић.

Полиција

У Центру јавне безбједности Требиње рекли су да им је 15. новембра у 16.30 часова пријављено да је жена скочила у Требишњицу.

- У оваквим случајевима ми немамо никакве надлежности, јер су службеници након пријаве провјерили чињенице и утврдили да нема ни кривичног дјела ни прекршаја, јер је жена спасена - казала је портпарол ЦЈБ Требиње Јована Цвијетић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана