Стефан Јурошевић из Власенице трећи на математичкој Балканијади

Срна
Стефан Јурошевић из Власенице трећи на математичкој Балканијади

Власеница - Гимназијалац из Власенице Стефан Јурошевић освојио је бронзану медаљу на математичкој Балканијади у Охриду која је окупила 120 математичара из 11 балканских и девет гостујућих земаља.

Јурошевић је изјавио Срни да се на Балканијади, која је одржана од 2. до 7. маја, такмичио као члан шесточланог тима БиХ, заједно са вршњацима из Бањалуке и Сарајева.


"Ово је била веома успјешна година за тим математичара из БиХ, најбоља у историји. Веома сам задовољан постигнутим резултатом, јер су задаци били тешки и захтијевали су висок ниво знања", рекао је Јурошевић.

Пласману на Балканијаду претходила су такмичења на школском, регионалном и републичком нивоу, а потом и на нивоу БиХ, након којег је изабран тим за наступ на такмичењу.

Јурошевић објашњава да је успјех на такмичењу дошао као резултат континуираног рада, али и озбиљних припрема које су претходиле Балканијади.

"Прошло полугодиште похађао сам школу математике у Сарајеву. Ишао сам сваке суботе тамо и имао сам добре припреме. У овом полугодишту више сам се припремао индивидуално, јер је постало напорно путовани сваке суботе до Сарајева и назад", рекао је Јурошевић.

Стефан истиче да су му највећа подршка у раду отац Драган и мајка Анжелика, те брат Владимир који студира мехатронику у Новом Саду.

Не заборавља ни подршку коју је до сада имао од разреднице Драгице Пантић и професора математике Радета Ивановића, те општине Власеница која му је обезбиједила новац за одлазак у Охрид.

Као ученик генерације у основној школи Стефан је корисник стипендије општине Власеница коју је заслужио и захваљујући одличним резултатима на такмичењима, не само из математике, већ и физике, информатике, језика и других предмета.

Директор Средњошколског центра "Милорад Влачић" у Власеници Горан Ђурић рекао је Срни да је управа школе поносна на своје ученике.

"Уз Стефана, ту су и наши географи који већ другу годину постижу одличне резултате на регионалном нивоу, а ускоро треба да учествују на географској олимпијади у Београду. Имамо и добре спортисте, посебно кошаркаше и кошаркашице", каже Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана