Станови за десет породица у Братунцу

К. Ћ.
Станови за десет породица у Братунцу

Братунац - У Братунцу је почела изградња објекта социјалног становања у којем ће бити збринуто десет породица.

Аустријска организација "Бауерн хелфен бауерн" (БХБ) обезбиједила је 250.000 марака за изградњу овог објекта, а општина 50.000 марака за инфраструктуру.

Начелник општине Недељко Млађеновић каже да ће нова зграда бити усељива за пола године.

- У нове станове уселиће се расељене особе које су привремено смјештене у бившем објекту старе Грађевинске школе, а које нису могле остварити право на стамбено збрињавање, јер нису имале своју имовину или нису оствариле право на поврат станова - рекао је Млађеновић.

Појаснио је да ће новим објектом привремено управљати БХБ, након чега ће власништво пренијети на општину.

- Тим објектом ће управљати Центар за социјални рад, који ће додијелити станове социјално угроженим породицама и појединцима - нагласио је Млађеновић.

Због великог броја прогнаних лица, који су током посљедњег рата дошли у Братунац, некадашња зграда Грађевинске школе била је колективни центар, кроз који је прошло више стотина бескућника. Након затварања колективних центара у Српској у тој згради је остало да живи десетак породица.

У неусловном објекту старе Грађевинске школе више од двије деценије живи и Стево Видовић из Зенице. Видовић, који има здравствених проблема менталне природе, уселиће се у нову зграду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана