Станивуковић: За побољшање спортске инфраструктуре предвиђено око пет милиона КМ

Срна
Станивуковић: За побољшање спортске инфраструктуре предвиђено око пет милиона КМ

БАЊАЛУКА- Град Бањалука планира да издвоји око пет милиона КМ у наредне двије године за јачање спортске инфраструктуре, најавио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Станивуковић је у паузи скупштинског заједања рекао да ће, осим дворане у насељу Лауш чија је градња у току, Бањалука добити и прву дворану борилачких спортова.

Он је рекао да би до половине септембра требало да буде комплетирана пројектна документација, након чега би била позната и вриједност ове инвестиције.

Станивуковић је нагласио да град има добру сарадњу са Спортским центром "Борик", чији је извјештај о прошлогодишњем раду и план пословања за ову годину на дневном реду данашње сједнице Скупштине града.

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да Спортски центар "Борик", са свим што обухвата, прави одличне резултате из године у годину.

Он је навео да је похваљен рад директора овог спортског центра Ненада Талића, додајући да је Центар задржао озбиљан квалитет.

На дневном реду пете редовне Скупштине града налази се 91 тачка, међу којима је и одлука о одређивању простора за одржавање јавних скупова, којом би била омогућена слобода јавног окупљања и на другим јавним површинама на подручју града, а не само на Тргу Крајине и у Парку Младен Стојановић, што је сада случај.

На дневном реду је више регулационих планова, те одлука о продужењу закупа под посебним условима за више удружења, као једна врста подршке за њих.

Пред одборницима је и приједлог одлуке о преносу власништва новоизграђене дворане на Старчевици на управљање Спортском центру "Борик", приједлог одлуке о субвенцији мјесечних карата у јавном градском и приградском превозу путника на подручју града за пензионере.

На дневном реду је и приједлог одлуке о потписивању споразума о сарадњи Нижњег Новогорада и Бањалуке, као и извјештаји о комуналној потрошњи, грађењу и уређењу земљишта за прошлу годину, те извјештаји о раду у 2020. години и планови рада за ову годину институција којима је оснивач град.

Пета редовна сједница Скупштине града Бањалука посљедња је пред љетну паузу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана