Станари: Промотивна продаја органске јагоде крњинка

Срна
Станари: Промотивна продаја органске јагоде крњинка

СТАНАРИ - У Станарима је данас организована промотивна продаја јагоде крњинка брендиране као органски узгојене у два, од четири пољопривредна газдинства са подручја ове локалне заједнице која се баве овом производњом.



Предсједник локалног Удружења пољопривредних произвођача "Пољопривредник" Михајло Гаврић рекао је Срни да је јагода крњинка бренд са ознаком географског поријекла и да је органски узгојена по стандардима ЕУ.

Он је навео да тренутна потражња за јагодом превазилази капацитете производње, па се ушло у пројекат Међународног фонда за развој пољопривреде /ИФАД/ како би се проширили засади на отвореном и затвореном простору.

"Ово је трећа година заредом од када организујемо промотивну продају јагоде, с тим што су нам се придружили и повртари и од ове године покрећемо један сасвим нови дио производње географски обједињени под плодови Крњина", рекао је Гаврић.

Гаврић је најавио формирање "Крњинске куће", објекта у етно-стилу у којем ће бити изложени сви пољопривредни производи узгојени на овом подручју.

"Добра ствар је што имамо и добру везу са градом Добој, јер занатско Добојско пиво прављено је од воде са Крњина, такозвани точак", навео је Гаврић.

Промотивна продаја јагода одржава се на штанду преко пута зграде Општинске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана