Станари крупним корацима иду напријед

Д. Д.
Станари крупним корацима иду напријед

Станари - Након спроведених демократских избора и конституисања локалних органа власти, одлука о оснивању општине Станари показала се као тотално исправна јер је довела до тога да се ураде многи пројекти важни за ову локалну заједницу.

Ово је јуче, послије свечане сједнице одржане поводом Дана најмлађе општине у РС, изјавио предсједник Српске Милорад Додик, који је истакао да ће само стављање општине на колосијек развоја сигурно бити и даље подржано од институција РС. Додик је навео да се, осим изградње термоелектране, која је окосница привредног развоја општине, раде и други инфраструктурни пројекти.

- Одлучили смо да центар општине спојимо савременом петљом на аутопут, гради се мост на ријеци Укрини, а обнављају се и локални путеви - рекао је Додик, којем је начелник општине Станари Душан Панић уручио специјалну обновитељску повељу са златним вијенцем.

Панић је истакао да су за кратко вријеме видљиви позитивни помаци, те да сви ђаци и студенти имају стипендије, пољопривредници подстицаје, а тренутно се ради и на путној инфраструктури у дужини од 81 километар.

Лидер станарског СДС-а и члан Иницијативног одбора за обнављање општине Станари Младен Кршић оцијенио је да се могло урадити много више да су све партије радиле заједно.

Народна скупштина РС је на посебној сједници 9. септембра 2014. године усвојила Закон о оснивању општине Станари, на приједлог предсједника РС Милорада Додика, којим се уређује оснивање, подручје, надлежности, органи, њихов избор и финансирање ове општине.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана