Станари и Соколац још без буџета

М. М. Б.
Станари и Соколац још без буџета

БАЊАЛУКА - Буџет за ову годину још нису усвојиле двије локалне заједнице у Српској, односно Станари и Соколац, казали су “Гласу Српске” у Министарству финансија РС.

Начелник Станара Радојица Ћелић потврдио је да буџет те локалне заједнице у Српској још није усвојен.

- Ми смо добили сагласност Министарства финансија РС на нацрт буџета за ову годину и одборници су гласали за тај документ. Међутим, након спроведене јавне расправе тај кључни финансијски документ у идентичном облику поново се нашао на сједници Скупштине општине, али тада одборници владајуће скупштинске већине, односно СДС-а и СП-а нису подржали буџет за ову годину - казао је “Гласу” Ћелић.

Нагласио је да су одборници СДС-а и СП-а тада навели да је буџет потребно другачије посложити.

- Остало је да видимо шта се може поправити, односно да видимо како ћемо другачије посложити расподјелу прихода и расхода у овој години. Разговарали смо већ с њима и вјерујем да ћемо крајем јануара имати неки договор о буџету за 2024. годину како би у фебруару тај документ коначно био усвојен - казао је Ћелић.

Нагласио је да је општина Станари тренутно на привременом финансирању јер буџет није усвојен.

- Дакле, редовно ћемо измиривати текуће издатке, али нових пројеката и инвестиција нема док не буде усвојен буџет. Такође, морамо да поштујемо скупштинске одлуке и уговоре из ранијег периода за одређене пројекте који су потписани. То се мора финансирати, као и исплата плата заједно са порезима и доприносима те остала социјална давања - закључио је Ћелић.

Са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом јуче нисмо успјели ступити у контакт, тако да нисмо добили одговор због чега та локална заједница још није усвојила буџет за ову годину.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана