Станари добијају Дом здравља

Д. Д.
Станари добијају Дом здравља

Станари - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић истакао је да ће ускоро бити формирана радна група за формирање Дома здравља у Станарима која ће бити задужена за раздруживање са матичним Домом здравља у Добоју.

- Општина је спремна да издвоји око 300.000 марака само за градњу дома здравља, а сигурно је да ће се и Влада РС укључити у овај пројекат - истакао је Богданић и додао да очекује да ће становници Станара већ догодине имати нову зграду и квалитетнију здравствену заштиту.

Директор Дома здравља у Станарима Дарко Лукић рекао је да неће бити пада квалитета збрињавања у оквиру примарне здравствене заштите, већ ће се проблеми у ходу рјешавати заједно са матичиним Домом здравља у Добоју.

Према ријечима директора Дома здравља у Добоју Радослава Николића, раздруживање ће оставити посљедице по ову здравствену установу првенствено због тога што ће одређени број осигураника прећи у станарски Дом здравља.

Начелник општине Станари Душан Панић је подсјетио да су на шестој сједници локалног парламента конституисани органи, Управни одбор и менаџмент Дома здравља Станари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана