Станари: До 11. маја јавни позив за додјелу пластеника за материјално угрожене и младе

Срна
Станари: До 11. маја јавни позив за додјелу пластеника за материјално угрожене и младе

СТАНАРИ - У Станарима је до 11. маја отворен јавни позив за додјелу пластеника површине 100 метара квадратних са пратећом опремом путем суфинансирања, који се реализује у оквиру пројекта "Економско оснаживање социјално и материјално угрожених особа и младих особа кроз производњу поврћа у пластеницима".

Споразум о сарадњи на реализацији пројекта у марту су потписали представници општине Станари и хуманитарне организације "Муслим аид Сарајево", сопштено је из Општинске управе Станари.

Право на учешће у Пројекту имају социјално и материјално угрожене особе и младе особе са подручја општине Станари које посједују властито пољопривредно земљиште или земљиште у посједу чланова уже породице, као и земљиште уступљено на кориштење или у закуп, у непосредној близини стамбеног објекта у којем станују.

Од подносиоца захтјева се очекује да има могућност наводњавања пластеника, да суфинансира 20 одсто од набавне цијене пластеника са пратећом опремом односно 547,80 КМ, као и да обавезно присуствује едукацији из области пластеничке производње у трајању од два дана.

Носилац активности везаних за реализацију пројекта је Комисија за додјелу пластеника коју именује начелник општине и који даје сагласност на предложену ранг листу кандидата. Обрасци захтјева и изјаве могу се преузети у шалтер сали општине Станари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана