Станари: Буџет за наредну годину више од девет милиона

ATV
Станари: Буџет за наредну годину више од девет милиона

Станари - У касу општине Станари, први пут од оснивања, слиће се више од девет милиона марака. Буџет за наредну годину у нацрту износи око 9. 255.000 марака.

Већи је од овогодишњег због више прихода од директних пореза. Локлане власти већ знају које ће капиталне пројекте тим парама финансирати. Друга фаза радова на водоводу и асфлатирање „Равне цесте” су приоритети.

“У току су тендерске процедуре, општина Станари ту суфинансира са износом отприлике  милион и по  и у наредном периоду ћемо извршити експропријацију земљишта и завршити дио планираних радова који се тичу општине Станари”, каже из ОО СНСД Станари, Горан Јеринић. 

Одборници нису чекали јавну расправу да дају сугестије. Социјалисти се залажу за задржавање младих. У СДС-у траже више новца за удружење дјеце са посебним потребама „Анђео”. 

“Имамо повећање 300 000 а смањуемо њима бужет који је ионако мали”, каже одборник СДС-а у Станарима, Жељко Бајић.

“Предлажем да се размотри могућност  уврштавања ставке за субвенционисање младих брачних парова при куповини или изградњи прве стамбене јединице, да би спријечили одлаказак младих парова”, рекао је Борис Шљивић, одборник СП у СО Станари.

Новац за градњу административног центра није планиран, а од тога, сматрају одборници не треба одустати. И гараже за ватрогасна возила кажу треба саградити. Нацрту су ипак дали зелено свјетло. Усвојен је једногласно, а примједбе ће изнијети и на јавним расправама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана