Српчанке уручиле скромну донацију манастиру Осовица

Д. Ј.
Српчанке уручиле скромну донацију манастиру Осовица

СРБАЦ - Чланице Удружења жена из Српца уручиле су новчани прилог за споменик мајкама који ниче у кругу манастирског комплекса Осовица.

Предсједница тог удружења Весна Смиљанић каже да својим скромним доприносом желе да подрже изградњу овог комплекса са шеталиштем за који каже да ће бити јединствен.

- Прилог који смо уручили није велики, али је симболичан јер смо и ми нечије мајке, баке, кћерке или супруге и захваљујем братији манастира са архимандритом Теофилом на челу што ће изградњом овог споменика указати част свим женама овог свијета - рекла је Смиљанићева.

Према њеним ријечима, удружење стално шири понуду властитих производа који су однедавно доступни и купцима у Приједору.

- Поред “Крајишке куће” у Бањалуци и “Куће Лијевча и Поткозарја” у Градишци, производи наших домаћица се однедавно могу купити и у “Поткозарској кући” у Приједору. У понуди су домаћи пекмези, љути џемови, медењаци, уља од кантариона и лаванде, разне креме и друга козметика. У ове три куће имамо изложених више од 20 производа и сви су прошли потребне анализе и показали беспријекоран квалитет - истакла је Смиљанићева.

Удружење жена Србац се припрема и за предстојећи “Урбан фест” на градском тргу који организују 28. јула. Смиљанићева каже да је овај музички догађај посебан јер окупља све генерације.

- Биће ово још једно сјајно дружење на којем ћемо угостити бендове из Српца и Бањалуке, а очекујемо, као и ранијих година, посјетиоце “од седам до 77 година”. Припремићемо богату понуду сланих и слатких јела по симболичним цијенама у виду роштиљских специјалитета, колача, фритула, куваног кукуруза, домаћих сокова и других посластица и позивам све да нам се придруже - истакла је Смиљанићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана