Српчанин продаје ауто да помогне у лијечењу дјечака

Дејан Јовичић
Српчанин продаје ауто да помогне у лијечењу дјечака

СРБАЦ - Како би помогао петогодишњем Игору Гужвићу из Влакнице код Српца, који има тежак облик аутизма, двадесетседмогодишњи Српчанин Бојан Кресојевић одлучио је да половину новца од продаје аутомобила одвоји за лијечење дјечака.

Видјевши на друштвеним мрежама да Удружење грађана “Цезар”, у сарадњи са невладином организацијом “Миленијум” планира организовати хуманитарно вече за Игора, млади Српчанин је пожелио да на овај начин пружи подршку како би се што прије обезбиједио новац за терапију.

- Аутомобил не возим већ неко вријеме па сам још раније одлучио да га продам, а када сам сазнао за акцију нисам се двоумио да од тог прихода одвојим пола износа за малог дјечака. Чак нисам на почетку ни знао о коме се ради, а послије сам схватио да познајем његовог оца. Моји мотиви су искључиво хумани и једноставно сам осјетио потребу да помогнем овој породици у невољи која их је задесила - рекао је Бојан.

Истиче да је “опел вектра”, коју је понудио на продају, у добром стању и да су га већ контактирали заинтересовани купци.

- Возило је старо 17 година, а релативно скоро је урађен мали и велики сервис и стављена нова турбина на коју има гаранција годину дана. Посједује доста пратеће опреме и моја процјена је да вриједи око шест хиљада КМ. Надам се да ће бити заинтересованих и да ћу у успјети у свом науму - рекао је Бојан, који је завршио средњу школу за аутомеханичара и ради у фирми “Атом компани”.

Извршна директорица “Цезара” Тања Шњегота похвалила је Бојанов гест и позвала све суграђане који су у могућности да куповином улазница помогну хуманитарно вече “Срцем за Игора” које је планирано 20. септембра у 19 часова у Дому културе “Угљеша Којадиновић”.

- Терапија за Игора стиже из Русије и веома је скупа те за отприлике два мјесеца коришћења износи 1.600 евра. Сазнали смо од родитеља да веома тешко долазе до средстава и да су исцрпили све финансијске могућности па смо одлучили да се прикључимо. Успјели су некако доћи до новца за терапију коју тренутно прима, а остало је још да се обезбиједи неколико доза - рекла је Шњегота.

Према њеним ријечима, њихови волонтери тренутно продају улазнице у граду и јавним предузећима и установама.

- Добро ће нам доћи и потенцијалне донације од приватних фирми и појединаца и надам се да ћемо сви заједно показати да имамо велико срце и да смо јединствени онда када је то најпотребније - истакла је Шњегота.

Подршка

Помоћ Игору Гужвићу раније су пружили и његови другови из вртића “Наша радост” из Српца који су израђивали украсе на креативним радионицама, а њиховом продајом на изложби поводом васкршњих празника прикупили су дио средстава. Подршку је пружило и Удружење жена из Српца које је на осмомартовском сајму у центру града прикупило 820 КМ донацијама чланица удружења и других грађана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана