Српчанин образује одрасле у Малезији

Дејан Јовичић
Српчанин образује одрасле у Малезији

Србац - Дипломирани андрагог из Српца Здравко Цвијетић већ готово пола године гради успјешну каријеру у компанији "Mindvalley" у Куала Лумпуру и први је и једини радник из БиХ и Србије у историји ове малезијске компаније.

Искуство у раду са омладинским организацијама и знање које је стекао на студијама у Београду били су препорука његовим послодавцима који су га примили у круг еминентних стручњака из цијелог свијета. У новом окружењу одлично се снашао, јер је "Mindvalley" компанија која традиционална учења из области продуктивности и спиритуалности комбинује са савременим технологијама. Користећи ове идеје, организују се онлајн академије и други догађаји, а све с циљем усавршавања, што је Здравку веома блиско, јер је на студијама андрагогије проучавао образовање и васпитање одраслих.

- Дуго сам био национални тренер студентске организације AISEC у Београду гдје сам учествовао на више од 20 омладинских конференција широм Европе. Посредством једног од другова са којима сам радио ступио сам у контакт са компанијом "Mindvalley". Аплицирао сам за посао, обавио неколико интервјуа преко "скајпа" и врло брзо добио понуду. Све је завршено за мање од мјесец - присјећа се Здравко.

Веома брзо је догурао и до позиције стратешког директора за развој производа. Савладао је бројне вјештине, попут истраживања тржишта, коришћења лиценцираних алата за дизајн и едитовања видео-материјала, лансирања производа на тржиште и сл. Каже да је ово један од најинтересантнијих послова јер су сви опсједнути развојем и учењем. "Mindvalley" има 150 радника из 40 земаља, старости од 22 до 40 година, а Здравко је међу најмлађима. Нема пуно Европљана, осим једног Словенца, Чеха и Бугарке, те неколико Румуна.

- Радно вријеме је флексибилно, па се често преплете са слободним временом. Сами креирамо колико ћемо бити на послу и можемо да радимо ван канцеларије или у другој држави уколико се наши пројекти реализују - рекао је он.

Фокус је тренутно ставио на свој блог "Zero to skill" (zerotoskill.com), гдје ће објављивати садржај на тему како људи могу на најбољи и најбржи начин да усвајају нове вјештине. Приступ мини-курсу на овом сајту је бесплатан.

- Сљедећи кораци су потпуни курс који ће трајати неколико седмица, а ускоро и апликација за учење корисних вјештина, од тога како се раде интервјуи, како се стварају навике, брзо читање и постављање циљева и слично. У сваком случају, моја будућност је у пољу предузетништва и образовања - истиче Цвијетић који је био и стипендиста "Pepsico".

Освојио Килиманџаро

Већина Здравковог времена испуњена је учењем, а у слободно вријеме истражује Куала Лумпур.

Почео је да обилази и друге државе у Азији, па је тако недавно био у Индонезији гдје је посјетио Бали. Прије двије године је са пријатељем из Приједора освојио највиши врх Африке Килиманџаро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана