Српчанин Небојша Шарић упецао сома од 33 килограма

Д. Ј.
Српчанин Небојша Шарић упецао сома од 33 килограма

СРБАЦ - Страствени риболовац Небојша Шарић из Каоца остварио је током викенда највећи улов у својој каријери, када је пловећи Врбасом, код ушћа у Српцу, успио да упеца сома тешког чак 33 килограма и дугачког 170 центиметара.

До несвакидашњег трофеја стигао је потпуно неочекивано, јер је изашао да се провоза чамцем и тада је примијетио већег сома у једном брзаку.

- Отишао сам кући послије тога, завршио обавезе и након тога се вратио, а сом је и даље кружио на истом мјесту. Полако сам пришао чамцем на позицију да што мање узнемирим рибу. У другом забачају ми је узео варалицу и борба је почела - прича Небојша који је и члан Спортско-риболовног удружења “Бистро” из Српца. Одмах је знао да је у питању прави капиталац, јер га није могао контролисати, иако је имао јак прибор.

- Био сам сам у чамцу и схватио сам да ћу се тешко с њим изборити. Одлучио сам да одвежем сидро и кренем за сомом. Стално се подвлачио под чамац. Напокон се уморио и тада сам га дочекао са куком - каже Небојша који је у априлу прошле године упецао сома од 20, а у јануару ове године од 15 килограма.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана