Српчанин Небојша Шарић уловио сома тешког 20 килограма

Дејан Јовичић
Српчанин Небојша Шарић уловио сома тешког 20 килограма

СРБАЦ - Да је ријека Врбас богата великим примјерцима рибе потврдио је дугогодишњи риболовац Небојша Шарић (40) из Каоца код Српца који је уловио сома капиталца тешког 20 килограма.

Сома је уловио код моста у Гламочанима гдје је недавно пецао са колегом Далибором Шаулом са којим најчешће прекраћује вријеме пловећи Врбасом и Савом.

- Имао сам осјећај да би могло бити доброг улова, јер је Врбас био замућен тог дана а водостај повећан, што су добри услови за хватање капиталних примјерака. Послије сат времена упорног забацивања осјетио сам снажан ударац на варалицу и одмах сам узвикнуо: “Ево га”. Далибор је извукао своју варалицу и одложио штап да ми направи мјеста за борбу са рибом и евентуално да помогне у њеном извлачењу - прича Небојша.

Како каже, сом је доказао да је силовит и снажан борац јер су га успјели савладати тек након десетак минута жестоке борбе.

- Ловили смо око потопљених клада у води а дрил на машиници је био затегнут до максимума. Када се први пут појавио на површини, сом је од силног бијеса ударао репом по води и прскао по нама. Тек тада смо увидјели да имамо озбиљну рибу на штапу. Након мукотрпне борбе, Далибор га је са лип-грипом успио ухватити за уста из првог покушаја и извући - прича Небојша.

Риболовом се бави већ више од три деценије, али како каже, ово му је до сада највећи трофеј у каријери.

- Хватао сам сомове од 16 и десет килограма и смуђа од шест килограма, а оних ситнијих је било безброј. Ишао сам на многа такмичења и увијек постизао солидне резултате. На такмичењу у Сремској Митровици прије пола године освојио сам награду за највећу уловљену рибу. Тада сам упецао буцова од 4,5 килограма - рекао је Небојша, који има три кћерке које радо иду са њим на воду.

Нада се да ће нека од њих такође постати риболовац.

- И ја сам заволио пецање још од малих ногу уз свог оца, који је такође био добар риболовац - каже Небојша и истиче да Србац има добре услове за бављење риболовом те да водне ресурсе ове општине треба чувати.

Честитке

Небојша Шарић је редован члан Риболовачког удружења “Бистро” из Српца, а међу првима који су га позвали и честитали био је рибочувар Драгиша Требовац. Честитке на оствареном улову добио је и од бројних пријатеља и колега риболоваца на друштвеним мрежама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана