Српчанин Гојко Басурић стигао до Острога након 480 километара пјешачења

Д. Ј.
Српчанин Гојко Басурић стигао до Острога након 480 километара пјешачења

СРБАЦ - Након 14 дана пјешачења Српчанин Гојко Басурић стигао је за викенд у манастир Острог, гдје се поклонио моштима Светог Василија.

Овај одважни младић кренуо је из Српца 27. јуна и пјешице прешао 480 километара, чиме је завршено његово друго ходочашће у посљедње двије године. Гојко каже да је пут био веома напоран јер су температуре достизале и до 39 степени, због чега је пјешачио углавном ујутру. Посљедња два дана била су му најтежа јер је био помало исцрпљен, али је храбро издржао до краја.

- Како сам се ближио циљу, био сам све уморнији, али адреналин који је прорадио мотивисао ме да идем даље. Дан пред долазак је био највећи изазов јер сам за 13 часова прешао чак 52 километра по тропској врућини. Ноге су биле све теже, али ме нису издале - прича Гојко. Два дана је провео у манастиру, који је изграђен у стијени на 900 метара надморске висине и који сваког вјерника оставља без даха.

- Осјећај мира и спокоја заиста је јединствен. Јак утисак на мене је оставило пјешачење од Доњег до Горњег манастира, што је такође мало ходочашће, а при успону сам срео двије породице из Српца, што ме је јако обрадовало - каже Гојко.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана