Сребренички матуранти испраћени пригодним програмом

Срна
Сребренички матуранти испраћени пригодним програмом

Сребреница - У Сребреници су вечерас уручене дипломе матурантима Средњошколског центра и након њиховог дефилеа улицама ове варошице, на градском тргу изведен је културни програм за испраћај најмалобројније генерације матураната након протеклог рата.

Дипломе о завршеној средњој школи добило је 77 матураната, а њих неколико матуру ће полагати тек након поправних испита.

За ученика генерације проглашен је гимназијалац Крстивоје Лазић, коме је уручена посебна диплома, а још 12 одликаша добило је диплому "Вук Караџић".

Директор овог центра Момчило Цвјетиновић рекао је да је ово веома квалитетна генерација ученика и истако низ добрих резултатат које су сребренички средњошколци ове године постигли на разним такмичењима и смотрама знања и стваралаштва у Републици Српској, БиХ и Србији, чему су допринос дали и ученици нижих разреда.

Он је нагласио да је ово мали колектив који постиже завидне резултате и чији ученици полажу пријемне, уписују се и завршавају у року разне факултете у Српској, Србији и БиХ, а неки и на иностраним факултетима.

Матуранте је поздравио и начелник сребреничке општине Младен Грујичић, који им је поручио да не забораве и да поштују оне који су им омогућили да се школују, као и професоре од којих су стицали знање и да, прије свега, постану добри људи.

Грујичић је поручио матурантима да је пред њима тежак пут, али да све препреке могу савладати уз упорност, рад и одрицање.

"Пред вама је изазован и тежак дио животног пута који треба да савладате да бисте остварили своје жеље и планове и постали оно што желите и да дођете у своје мјесто да радите као стручњаци у овдашњим фирмама и установама", рекао је Грујичић и пожелио матурантима добро здравље и успјех у даљем школовању.

Већ неколико година Средњошколски центар у овом мјесту приређује културни програм приликом уручивања диплома и испраћаја матураната из Сребренице на студије у веће градове.

Свечано уручивање диплома матурантима и програм који се приреди представља један од најљепших и најпосјећенијих културних догађаја у овој варошици посљедњих година.

Осим ученика овог колектива, у данашњем програму наступиле су три старосне групе фолклорнг ансамбла овдашњег Српског културно-умјетничког друштва "Свети деспот Стефан Лазаревић" са неколико кореографија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана