Сребреница: Ватра тиња и шири се, чују се и детонације мина

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- Ниски шумски пожар, који је избио прије 10 дана у бјелогоричној шуми на неприступачном терену између сребреничких села Прибићевац и Букова Глава још је активан, а гашење није могуће због мина заосталих рата, речено је Срни у Територијалној ватрогасној јединици у Сребреници.

Угроженог становништва и објеката нема, а јутрос су ватрогасци угасили ватру која је кренула према насељу Учина башча.

Пожар је захватио велику површину, неколико десетина хектара, али је под контролом и у једном дијелу је локализован.

У Територијалној ватрогасној јединици Сребреница кажу да се пожар држи под контролом и да ватрогасци даноноћно дежурају обилазећи пожариште и пратећи да се не пренесе према насељима.

Командир ватрогасаца Изет Суљановић рекао је да спречавају ширење ватре према насељима гдје је терен приступачан и није миниран.

Ватрогасци заустављају ширење пожара на шумским путевима и потоцима, а Суљановић тврди да ништа није угрожено и да ће пожар моћи да угасе тек када стигне до приступачног терена, који није под минама.

Ватрогасци кажу да ватра тиња и скоро непримјетно се шири, а повремено се чују и детонације мина што су потврдили и мјештани оближњих села Љубисавићи и Кожље.

Наводе да гори суво лишће, коров, растиње, врзина, шибље и жиле дрвећа и густ дим се диже из пожаришта који је видљив и из сједишта општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана