Сребреница: Ускоро нове фасаде на пет зграда

Srna
Сребреница: Ускоро нове фасаде на пет зграда

СРЕБРЕНИЦА - У Сребреници је почела обнова фасада на пет стамбених зграда, за шта је у општинском буџету предвиђено 230.000 КМ. Санација фасада, коју је недавно најавио и начелник општине Сребреница Младен Грујичић, биће урађена на три стамбене зграде у насељу Баратова и на двије зграде у Рударској улици.

Грујичић је рекао Срни да је, осим обнове фасада на пет зграда, предвиђено да у овој години буду замијењени дотрајали и у рату оштећени кровови на преостале три стамбене зграде у овој општини који прокишњавају.

Он каже да ће након обнове фасада на пет зграда у Сребреници остати још четири на којима нису обновљене фасаде и да ће то бити учињено вјероватно до краја ове године, јер постоји најава да ће за то бити добијена донаторска средства.

Тиме би ова варошица била једна од ријетких у Републици Српској у којој су саниране и обновљене фасаде на свим стамбеним зградама изграђеним прије посљедњег рата, а након рата је изграђена само једна стамбена зграда средствима бившег Министарства за расељена лица Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана