Сребреница: Уручена признања и отворена два производна погона

Srna
Сребреница: Уручена признања и отворена два производна погона

СРЕБРЕНИЦА - Одржавањем свечане сједнице Скупштине општине и уручивањем општинских награда и признања заслужним појединцима и колективима, те отварањем два производна погона у Сребреници је данас обиљежен Дан општине - 11. март.

Обиљежавању су присуствовали министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар одбране Србије Александар Вулин, предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Милорад Линта, те начелници неколико градова и општина из Републике Српске и други гости.

У индустријској зони у Поточарима отворен је нови погон Фабрике за поцинчавање Сребреница, те мини-погон дрвне прераде "АС дрво", у којима је предвиђено запошљавање укупно 50 нових радника.

Начелник општине Младен Грујичић истакао је да су нови погони данас отворени у објектима које је општина купила и обновила захваљујући добијеној помоћи од Владе Србије од милион евра за ту намјену.

Честитајући грађанима Дан општине, он је захвалио свима који су допринијели реализацији пројеката који омогућавају развој и афирмацију Сребренице и као најважније пројекте за ову годину најавио је отварање нових радних мјеста у дрвопреради и рударству.

Грујичић је захвалио владама Републике Српске и Србије на подршци, као и владама Тузланског и сарајевског кантона на помоћи у обнови инфраструктуре.

У оквиру обиљежавања Дана општине уручене су захвалнице и новчане награде за развој спорта Жељки Катанић, затим за допринос развоју образовања и културе најбољем студенту Катедре за србистику Филозофског факултета на Палама од његовог оснивања Душану Пејићу, те општинске захвалнице појединцима за добре резултате у пољопривреди, друштвеном раду, екологији и другим дјелатностима којима се баве, афирмишући своју општину и подстичући друге да прате њихов примјер успјешности.

На свечаној сједници Скупштине општине начелник општине Младен Грујичић и предсједник Скупштине Недиб Смајић представили су резултате рада у претходних годину дана, те планове општине за наредних 12 мјесеци, а затим су додијељена највећа општинска признања и награде ученицима генерације, те изведен пригодан културни програм.

Највеће признање - Плакета са златним грбом општине Сребреница, додијељено је Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске за подршку реализацији бројних пројеката и развоју ових области у сребреничкој општини.

Признање је преузео помоћник министра Драган Кнежевић који је рекао да је у прошлој години ово министарство на име подстицаја уплатило 800.000 КМ за Сребреницу, а у претходном периоду 14 милиона КМ.

Плакета са сребрним грбом општине додијељена је Влади Кантона Сарајево за помоћ у реализацији неких инфраструктурних пројеката, а Плакета са бронзаним грбом ученичком тиму "Парфемџије" сребреничког Средњошколског центра који је са производњом оригиналних, специфичних етеричних уља и парфема остварио изузетне пласмане на више смотри ђачког стваралаштва, иновација и предузетништва у Републици Српској и БиХ.

Новчане награде уручене су ученицима генерације и "вуковцима" из основних школа и Средњошколског центра у овом мјесту, најбољем спортисти општине Армину Хусејновићу, затим за хуманост и храброст Мирнесу Хасановићу, Младену Лазаревићу и Адису Крџићу, који су спасили старицу Милицу Симић из запаљеног стања ризикујући своје животе.

Награђени су и радници Божана Танкић и Јусуф Смајловић који су навршили 30, односно 20 година стажа радећи у општинској администрацији.

Фирма "Зелена енргија-Р" /Греен енергy-Р/, која је недавно пустила у погон мини-хидроелектрану на ријеци Зелени Јадар у сребреничкој општини, одржала је презентацију у холу Културног центра, а обављена је и видео-презентација потенцијала сребреничке општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана