Сребреницa: У усташком масакру убијено више од 250 Срба

К. Ћ.
Сребреницa: У усташком масакру убијено више од 250 Срба

Сребреница - Служењем парастоса код спомен-костурнице и одавањем поште жртвама усташког злочина јуче су у Сребреници обиљежене 73 године од страдања више од 250 српских цивила који су другог и трећег дана православног празника Тројица убијени у Сребреници и Залазју.

Цвијеће код спомен-плоче која је постављена прошле године положиле су делегације Борачке организације, Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила те делегација општинског руководства.

Милош Николић чији је дјед Јово са снахом Василијом и једном петочланом јеврејском породицом убијен у својој кући, испричао је да су јединице натпоручника НДХ Јосипа Курелца убијеле све Србе који су затекли у кућама.

- Страдале су цијеле многочлане породице Стевановић, Крстић… Убијено је пет чланова породице пекара Остоје Стевановића као и 15 цивила из сребреничког села Брежани који су се тог дана затекли у Сребреници. Међу убијеним није био ниједан војник, а цивили су убијани свирепо на различите начине - рекао је Николић.

Убијени су потом дјелимично затрпани у јами у близини данашње полицијске станице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана