Сребреница: Стамбени контејнери за 25 корисника

Срна
Foto: Срна

СРЕБРЕНИЦА- Општина Сребреница објавила је данас списак од 25 особа којима ће бити додијељени стамбени контејнери с циљем подстицаја развоју руралних подручја, ширења пољопривредне производње и повратка интерно расељених породица на своја сеоска имања.

Произвођач контејнера је сребреничка компанија "Економик група" од које је у претходне три године купљено и са истим циљем корисницима подијељено више од стотину стамбених контејнера у којима бораве у току пољопривредне сезоне, односно бербе малине и других пољопривредних радова.

Контејнери су површине 14,8 метара квадратних и састоје се од једне просторије и купатила, а опремљени су водоводним и електро инсталацијама. Додјељују се у трајно власништво.

Грађевински контејнери се додјељују домаћинствима којима није обновљена имовина на селу, а обрађују имања, имају засаде малине или других пољопривредних култура. Средства за набавку контејнера обезбјеђује општина Сребреница.

На овај јавни позив могле су се пријавити особе које имају боравиште и земљиште на подручју ове локалне заједнице и које нису користиле донације за обнову стамбених јединица. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана