Сребреница: Смањује се број инфицираних, ублажене мјере заштите

Срна
Сребреница: Смањује се број инфицираних, ублажене мјере заштите

СРЕБРЕНИЦА - Штаб за заштиту и спасавање општине Сребреница данас је оцијенио да је епидемиолошка ситуација у овој општини задовољавајућа будући да се смањује број инфицираних вирусом корона, те ублажио мјере епидемиолошке заштите на подручју ове локалне заједнице.

Штаб је мјере ускладио са републичким које се односе на окупљање до 100 особа на јавним и 50 на приватним скуповима, те дозволу музике уживо на отвореном и рад угоститељских објеката до поноћи.

Одобрена су и спортска такмичења уз присуство публике, али уз епидемиолошка ограничења која су још на снази.

Према саопштеним подацима, на подручју сребреничке општине тренутно су активна четири случаја заразе, седам особа је под надзором у кућној изолацији, а од почетка пандемије преминуло је укупно 12 лица од вируса корона.

Службеник у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Сребреница Угљеша Стојановић рекао је Срни да је до сада у овој установи 150 особа особа примило прву дозу вакцине, а 83 су и ревакцинисане.

"Данас ћемо обавити вакцинисање 35 и сутра 40 старијих особа руском вакцином жспутњик веж, а од идућег уторка почињемо вакцинисање на подручју Скелана, гдје ћемо вакцинацију обављати кинеском вакцином жсиновакж јер ћемо добити 200 доза те вакцине", прецизирао је Стојановић.

Он је истакао да је знатан број становника ове општине који имају двојно држављанство или по другим основама искористио право на вакцинисање у Србији, али нису ажурирани ти подаци, па није познат тачан број вакцинисаних у овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана