Сребреница: Поред српске постављена и бошњачка спомен-плоча

Срна
Сребреница: Поред српске постављена и бошњачка спомен-плоча

Сребреница - Представнице бошњачких удружења произашлих из посљедњег рата у БиХ данас су поставиле спомен-плочу на старој згради полицијске станице у Сребреници гдје су, према њиховим ријечима, убијени њихови сународници на почетку рата и у јулу 1995. године.

Замјеник начелника ове општине Хамдија Фејзић рекао је новинарима да је постављање ове спомен-плоче бошњачка реакција на недавно постављање спомен-плоче на полицијској згради убијеним Србима.

Он је навео да бошњачка удружења поименично знају два њихова сународника који су убијени у овој згради и да ће Бошњаци обиљежити сва мјеста на подручју ове општине гдје је настрадао неко од припадника њиховог народа од почетка до краја посљедњег рата у БиХ.

На питање новинара да ли ће постављање ове плоче изазвати тензије и погоршање међунационалних односа у овој средини, Фејзић је рекао да до тога не би требало да дође, а да је ова спомен-плоча опомена будућим нараштајима да се више никада не понови зло какво се догодило деведестих година прошлог вијека на овом подручју.

Поред раније постављене спомен-плоче убијеним Србима у овој згради, која је у рату била логор, сада је постављена и бошњачка, и то на свега три метра удаљености.

Ово и сва остала бошњачка обиљежја у селима око Сребренице постављена су без одобрења надлежних општинских органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана