Сребреница: Почиње изградња градске гараже

Srna
Сребреница: Почиње изградња градске гараже

СРЕБРЕНИЦА - У Сребреници су почели припремни радови за изградњу градске гараже за коју је планирано да ове године из општинског буџета буде обезбијеђено 250.000 КМ.

У току су радови на ископавању и одвозу земљишта са локације на којој ће се градити гаража капацитета 60 мјеста за паркирање аутомобила, те на откопавању дијела колекторског вода да би се заштитио од евентуалних оштећења приликом изградње гараже.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је Срни да се користе повољни временски услови за уређење и припрему локације, а да ће грађевински радови почети на прољеће.

Он је појаснио да се изградњом градске гараже настоји ријешити питање паркирања аутомобила у центру ове варошице која, због специфичне конфигурације, оскудијева у простору за паркиралишта.

"Изградњом тог објекта уједно ћемо уредити дио центра овог насеља и учинити га љепшим и функционалнијим", закључио је Грујичић. /крај/мп/аб/фотоБРОЈНЕ МЕДАЉЕ ЛАНЕ БЕНОВИЋБИЈЕЉИНА, 11. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Петнаестогодишња Лана Беновић из Бијељине атлетиком се бави непуне три године, а за тај кратак период постала је власник више од 40 медаља са домаћих и међународних такмичења.
Бијељинска атлетска нада, чланица Атлетског клуба /АК/ "Академац" из овог града, након низа успјеха постигнутих у претходној, успјешно је започела и ову спортску годину.

Од ове године Лана има право наступа у јуниорској и сениорској конкуренцији, и то као млађа јуниорка.

Већ на првом такмичењу у овој години, одржаном 27. јануара у Ваљеву, на Светосавској уличној трци на три километра освојила је прво мјесто у јуниорској конкуренцији, чиме је, према оцјени њених тренера и спортских критичара, показала и на извјестан начин најавила да је у сјајној форми за наредна такмичења.

Ту форму је потврдила и у недјељу, 9. јануара, на 51. "Белом кросу" у Београду у Спортском центру Кошутњак, гдје је трци на три километра заузела одлично треће мјесто и окитила се бронзаном медаљом.

Ланин отац Мирослав каже Срни да је успјех утолико већи што ова дисциплина није њена специјалност, а није имала ни адекватне припреме на мору како би могла да парира овим такмичаркама.

"Лана се атлетиком бави непуне три године, а за тај кратак период постала је власник више од 40 медаља са домаћих и међународних такмичења", наводи отац Мирослав.

Он додаје да је Лана, између осталог, проглашена за најбољу спортисткињу Основне школе "Свети Сава", а као републички побједник Малих олимпијских игара на 800 метара била је на пријему код предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

Лана је и вице првак државе у својој категорији, у кросу на 2.000 метара.

Власник је државног рекорда на 600 метара у дворани који је поправљала чак пет пута, и то у свим категоријама, па и сениорској.

Двострука је државна првакиња у својој категорији на 600 метара, као и првакиња државе у конкуренцији млађих јуниорки на 800 метара.

Лана је проглашена за најбољу и најпреспективнију омладинку Бијељине за 2018. годину. И ове године кандидована је за то престижно признање, јер је у 2019. години остварила још боље и значајније резултате.

Све ово неспорно потврђује изузетан таленат, али и изузетан рад, труд и жељу да успије и оствари своје снове - да трчи на великим свјетским атлетским митинзима, као и на европским и свјетским такмичењима.

"У овој години, поред бројних атлетских такмичења у земљи и окружењу, очекујемо Ланин излазак на балканска првенства, а највјероватније и на нека европска такмичења. Осим што тренира два, а понекад и три пута дневно, Лана је одлична ученица, на шта смо као родитељи посебно поносни", истиче отац Мирослав.

Он додаје да Лана има спортске гене и поред предиспозиција да краће дионице трчи веома брзо, има таленат да ту брзину константно одржава на средњим пругама на 600, односно 800 метара.

"То је тренутно њена специјалност, а уједно и тактика којом може да сломи и најтврђе противнике", каже Мирослав.

Он наводи да је један од Ланиних узора велика Вера Николић која је 1968. године са непуних 18 година оборила свјетски рекорд на 800 метара и постала свјетска шампионка у тој дисциплини, те годинама била неприкосновена у њој.

"Средње пруге су дисциплине у којима смо традиционално остваривали добре резултате, те смо се опредијелили за њих, а уз консултације са врхунским тренерима дошли смо до закључка да Лана може управо ту да оствари запажене резултате", прича Ланин отац, који је редован пратилац свих њених такмичења, али и тренинга.

Несумњиво је да ова млада Бијељинка, упорношћу и радом може и хоће, како сама каже, још више.

Она вјерује у много боље резултате и блиставију будућност.

На Избору спортисте године града Бијељина, који ће бити одржан сутра, жири ће међу младим спортисткињама бирати између Бојане Остојић /одбојка/, Еме Ковач /атлетика/, Лане Беновић /атлетика/ и Милице Мие Вујић /карате/.

Најбољи млади спортиста биће један од тројице номинованих - Никола Дрљић /одбојка/, Лука Вејновић /рукомет/ и Урош Радан /карате/.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана