Сребреница: Почеле спортске игре младих БиХ, Грујичић отворио манифестацију

Srna
Сребреница: Почеле спортске игре младих БиХ, Грујичић отворио манифестацију

СРЕБРЕНИЦА - Десете "Плазма спортске игре младих БиХ" почеле су данас у Сребреници, а ову спортску манифестацију отворио је начелник сребреничке општине Младен Грујичић. Данас су одржана такмичења у малом фудбалу, кошарци и одбојци уз мањи број учесника него претходних година због актуелних епидемилошких мјера.

"Био је планиран богатији програм, али смо због мјера заштите од вируса корона данашњи скуп и такмичење свели на стотињак учесника", рекао је Грујичић.

Он је истакао да је значајно да су одређени спортски садржаји у оквиру ових игара постали традиција и да савремени терени за мале спортове у овом мјесту омогућавају безбједно организовање ових игара.

Портпарол манифестације Наида Абдулаховић рекла је да се ове игре организују истовремено у БиХ, Србији и Хрватској и да су у претходних девет година окупиле више од 320.000 дјеце и младих који се такмиче у десет спортских дисциплина.

Она је најавила да ће се ове године игре одржати у 42 града у БиХ, али са мањим бројем учесника него претходних година због поштовања епидемилошких мјера, па ће и на финалном турниру у Сарајеву бити знатно мање учесника.

"Плазма спортске игре младих БиХ" ове године почеле су у Сребреници, у којој се дио ових спортских садржаја организује већ седми пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана