Сребреница опет добила месницу

Крстина Ћирковић
Сребреница опет добила месницу

Сребреница - Становници Сребренице више неће морати да одлазе у сусједне општине како би купили месо, јер је након више од годину отворена месница у њиховој локалној заједници.

У  простору у којем је прије годину затворена једина месница нови власник Веказ Налић је, уз финансијску подршку општине,

понови отворио њена врата. Налић, који се налазио на евиденцији Бироа за запошљавање, запослио је још једног радника.

- Подршка општине је веома важна с обзиром на то да су запослена два радника и да становници неће морати убудуће да се снабдијевају месом у Братунцу и околним општинама - рекао је Налић изразивши захвалност начелнику општине Ћамилу Дураковићу који је, како каже, препознао његову намјеру да помогне људима који овдје живе. Налић планира да откупљује живу стоку од сребреничких пољопривредника.

Сребреничани очекују да ће новоотворена месница бити снабдјевена квалитетним месом и месним прерађевинама. Очекују, такође, да ће цијене бити прихватљиве и да ће тако уштедјети јер неће морати да га, као до сада, набављају изван Сребренице.

- Месо у овој радњи неће бити скупље него у Братунцу - поручио је Налић истакавши да је најважније да ће се у тој радњи моћи купити свјеже и квалитетно месо.

Многи становници Сребренице су се и прије марта прошле године, када је затворена једина месница, снабдијевали месом у сусједним општинама. Кажу да су разлози за то били разноврснија понуда, квалитет меса, као и ниже цијене.

- Надам се да ће власник нове меснице привући купце квалитетом и да се нећемо убудуће морати излагати додатним трошковима и да за парче меса идемо у Братунац или Љубовију - рекла је мјештанка Милица Милановић.

У Сребреници су у посљедњих неколико година затворене многе занатске, трговачке и угоститељске радње.

Због сталног одсељавања становништва, слабог промета и нерентабилности, више не ради пекара, обућарска, стаклорезачка и још неке занатске радње, а катанац је стављен и на већи број трговачких и угоститељских радњи, због чега су Сребреничани принуђени да услуге користе у другим мјестима.

Радници

Веказ Налић је четврти власник, након рата, који отвара месницу у истом објекту.

Једина месарска радња у сребреничкој општини престала је са радом средином марта прошле године јер њена власница није могла да нађе квалификованог месара који би био примљен у стални радни однос у својој струци.

Сребреници недостаје

пекара

књижара

посластичарница

обућарска радња

стаклорезачка радња

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана