Сребреница: Одржан концерт Црвене јабуке

Срна
Сребреница: Одржан концерт Црвене јабуке

Сребреница - Најпосјећенији програмски садржај у оквиру Привредне и културно-спортске манифестације "Дани Сребренице 2017" јесте концерт групе "Црвена јабука", који је вечерас одржан на игралишту за мале спортове у Сребреници.

Концерт је привукао пажњу великог броја љубитеља музике разних генерација и из Братунца, Милића, Власенице, те општине Љубовија у Србији.

Данас је у оквиру ове манифестације приређена изложба радова насталих претходних дана на радионицама креативног плетења.

Одиграна је и утакмица турнира у великом фудбалу за пионире у коме, осим домаћина, учествују екипе фудбалских клубова из Љубовије, Братунца и Дервенте код Милића.

На програму "Дана Сребренице" сутра је промоција романа Аћима Тодоровића "Јаук гробне тишине" и књиге "Устанак Срба у источној Босни", аутора Цвјетка Стојкановића.

За петак је предвиђена финална утакмица фудбалског турнира, затим дефиле матураната Средњошколског центра кроз ову варошицу, а програм ће бити завршпен наступом групе "Џа или бу" у једном кафићу у Сребреници.

Организатори ове манифестације су установе културе, невладине организације и спортски клубови из ове општине.

Покровитељи "Дана Сребренице" су кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и општина Сребреница уз финансијску подршку компаније "Грос", која се бави експлоатацијом руде из Рудника "Сасе", и још неколико сребреничких фирми.

Манифестација је почела 24. маја и трајаће до 6. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана