Сребреницa: Нема помирења без потпуне истине

К. Ћ.
Сребреницa: Нема помирења без потпуне истине

Сребреница - Први парастос за све Србе с подручја Сребренице које су муслиманске снаге убиле у периоду од 1992. до 1995. године служен је у спомен-соби у Сребреници.

Прије парастоса за око 500 убијених и несталих Срба, у селу Карно обиљежене су 23 године од страдања 21 мјештанина и 13 припадника МУП-а РС.

Предсједник Скупштине општине Сребреница Милош Миловановић изјавио је да ће убудуће једном годишње организовати централни парастос за све српске жртве из Сребренице, међу којима су већином били старци, жене и дјеца.

- Оптужују се и осуђују само Срби, а за злочине над Србима нико не одговара. Истина је да су овдје страдали и Срби, а не само Бошњаци. Морамо доћи до пуне истине и правде да би се могло говорити о помирењу и суживоту - рекао је Миловановић.

Мјештанин Миленко Суботић испричао је да су приликом напада на Карно муслиманске снаге из Сребренице ухватиле његовог брата Радивоја, којег су након вишедневног мучења убили и закопали у њиви на крају села. Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Младен Грујичић навео да се још трага за посмртним остацима 45 Срба из Сребренице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана