Сребреница: На зимовање на Златибор отпутовало 100 ученика

Срна
Сребреница: На зимовање на Златибор отпутовало 100 ученика

Сребреница - Стотину ученика из Сребренице отпутовало је данас на бесплатно седмодневно зимовање на Златибору. Захваљујући сарадњи и подршци општине Чајетина сребреничкој општини и њеном начелнику Младену Грујичићу обезбијеђено је бесплатно зимовање за најбоље и ученике из социјално угрожених породица из сребреничких школа у зимском туристичком центру на Златибору.

На зимовање је отишло 50 средњошколаца, те 15 ученика Основне школе "Коста Тодоровић" из Скелана и 35 ученика Прве основне школе "Сребреница" са неколико наставника и професора.


На Златибор су отпутовали ђаци и српске и бошњачке националности, као и из других конфесионалних заједница.

Дјеца ће бити смјештена у хотелу, моћи ће да похађају школу скијања и уживају у зимском амбијенту и садржајима у најпознатијем зимском планинском центру у Србији, који се налази на подручју општине Чајетина.

"На овај начин општина стимулише ученике и доказује им да се прати и цијени њихов труд и залагање", рекао је Грујичић Срни.

Грујичић каже да дјеца у Сребреници годинама живе у тешким условима и изолована од многих културних и спортских садржаја и догађаја због тешког материјалног стања, удаљености овог мјеста од већих центара и девастираности ове средине.

"Срећан сам што смо успјели да обезбиједимо зимовање за најбоље и најсиромашније ученике и тако их мотивишемо да наставе са радом и још више се ангажују на постизању што бољих резултата у школи и у ваннаставним активностима и то ћемо и даље цијенити и на одређени начин стимулисати и награђивати", истиче Грујичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана