Сребреница: На штандовима ћевапи, јагњетина и бижутерија

М. Ми. фото: klix.ba
Сребреница: На штандовима ћевапи, јагњетина и бижутерија

Сребреница - Сјену на комеморацију и укоп жртава у Поточарима код Сребренице и јуче су као и претходних година бацили продавци који су на сваком ћошку око Меморијалног центра продавали ћевапе, јагњетину и бижутерију.

Продавци из различитих градова су од раних јутарњих часова стизали у Сребреницу, а због њихових штандова све је попримило обиљежје вашара. На штандовима који су били свега стотињак метара од Меморијалног центра могли су се видјети слаткиши, књиге, заставе, а било је и продаваца који нуде ћевапе, јагњетину, сокове и бижутерију и разне поклоне. Продавци су истакли да су добро зарадили и да у Сребреницу долазе сваке године.

На комеморацији су се могли видјети и жене и дјеца ромске националности који просјаче, а њих је полиција покушала склонити са мјеста у близини Меморијалног центра.

Начелник Сребренице Ћамил Дураковић лани је обећао да ће повести рачуна о обиљежавању годишњице злочина у Сребреници наводећи да комеморација није вашар и мјесто за транспаренте и селфије. Дураковић јуче није одговарао на наше позиве, нити је након комеморације давао изјаве о проблему због којег прошле године није штедио критике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана