Сребреница: Међународни камп младих од 10. до 26. јула

Срна
Сребреница: Међународни камп младих од 10. до 26. јула

Сребреница - Међународна организација солидарности младих "Емаус" ове године ће од 10. до 26. јула организовати традиционални камп за младе из више земаља у Поточарима код Сребренице, гдје су чланови те организације у посљедњих десетак година изградили насеље за камповање.


Камп се организује под мотом "Сребреница, пут ка новој Европи 2015", а осим радних акција на пружању помоћи у обављању неких радова старим особама и локалном становништву, које учесници кампа већ неколико година изводе, ове године предвиђено је да буде приређен и музички фестивал у оквиру кампа.

Организатори очекују да ће и ове године више од 100 младих из више земаља свијета бити у кампу.

Прошле године учесници кампа су одредили неколико старих особа и сиромашних породица којима ће ове године допремити хуманитарну помоћ и половни намјештај.

И ове године предвиђено је да учесници раде на обезбјеђењу и припреми огревног дрвета старим лицима која живе сама, затим да помажу у извођењу неких пољопривредних радова, да уреде школско игралиште у Поточарима и учествују у још неким радним акцијама, а у оквиру кампа посјтиће неколико градова, излетишта и споменика у Републици Српској и БиХ.

Камп насеље ове организације у Поточарима у току школске године служи као ђачки дом за боравак ученика из удаљених сребреничких села. Ту имају бесплатну исхрану и превоз до школе о трошку "Емауса", што је велика помоћ њиховим родитељима и олакшање дјеци да редовно могу похађати наставу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана