Сребреница: Медицински радници враћају се на посао, амбуланта у Скеланима опет ради

Срна
Сребреница: Медицински радници враћају се на посао, амбуланта у Скеланима опет ради

СРЕБРЕНИЦА/БРАТУНАЦ - Након 14 дана у кућној изолацији и два негативна теста на вирус корона, 10 медицинских радника који су били у контакту са особом обољелом од вируса корона из Скелана, међу којима и директор сребреничког Дома здравља, одјављени су из изолације и враћају се на посао, а данас је након двонедјељног прекида и двије дезинфекције поново почела да ради и амбуланта у Скеланима.

Ријеч је о радницима Дома здравља и амбуланте у Скеланима која је у саставу ове здравствене установе.

Угљеша Стојановић из епидемиолошке службе сребреничког Дома здравља рекао је Срни да је из кућне изолације данас одјављено укупно 18 лица, те да их је још седам под здравственим надзором у кућној изолацији, а у локалном карантину су још двије особе.

"Обољели пацијент из Скелана превезен је прије 10 дана из Болнице Зворник на лијечење у Србију чији је осигураник и у сребреничкој општини тренутно нема обољелих од вируса корона", појаснио је Стојановић.

Током викенда у Сребреници је извршена дезинфекција прилаза, улаза и стубишта у стамбеним зградама, као и улица ради превенције појаве вируса корона на овом подручју.

На сједници Општинског штаба за ванредне ситуације у Братунцу договорено је да, послије јучерашње дезинфекције путева и јавних површина, данас буде извршена дезинфекција стамбених зграда, а након тога и објеката локалних предузећа која раде.

Штаб је упознат да се под надзором тренутно налази 12 особа, да су три изашле из надзора, док је у карантину само једна особа. Наводећи ове податке, директор Дома здравља Александар Васић рекао је да су тестиране четири особе и да су све негативне на вирус корона, као и лица из Сребренице и Зворника која су, такође, тестирана током викенда.

На сједници је речено да је контролом утврђено да све особе поштују мјеру надзора, као и да није било кршења полицијског часа.

Штаб је одобрио пољопривредницима да продају своје производе на градској пијаци, уз упозорење да се морају придржавати мјера заштите од вируса корона, односно да поштују одређено одстојање и да обавезно носе заштитне маске и рукавице.

Представници Центра за социјални рад и Црвеног крста упознали су чланове штаба да има довољно пакета намирница које, у сарадњи са ангажованим волонтерима, достављају материјално угроженим лицима на подручју општине Братунац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана