Сребреница: И ђаци и наставници задовољни онлајн наставом

Срна
Сребреница: И ђаци и наставници задовољни онлајн наставом

СРЕБРЕНИЦА- Музичка школа “Кућа добрих тонова” из Сребренице, као и остале образовне установе у Републици Српској, прекинула је рад с циљем превенције ширења вируса корона, али је у међувремену успјешно организовала и покренула онлајн наставу.

Младен Којић из ове школе рекао је да су одмах успостављени контакти и убрзо је покренута алтернатива - настава на даљину на коју су се прилично навикли наставници, али и ученици и њихови родитељи.

Хор, бубњарска и секција гитаре редовно вјежбају, одржавају се часови клавира и хармонике, изводи курс њемачког језика, а путем интернета организују се и фитнес вјежбе.

Наставници су формирали “Вибер” групе, а комуницирају и преко одређених апликација радећи са дјецом индивидуално или у групама, с циљем да полазници ове школе не губе часове и креативно користе вријеме док су код кућа, да вјежбају, уче и да напредују и развијају своје музичке способности у периоду изолације.

Умјетнички директор “Куће добрих тонова” Исмар Порић рекао је да су у овој образовној установи сматрали да је корисно за све, а посебно за дјецу, да комуникација и сарадња буде настављена преко интернета.

“То смо успјели захваљујући модерној технологији и тако настављамо да вјежбамо и у овој ситуацији”, рекао је Порић.

Запослени у овој установи достављају све расположиве инструменте дјеци на кућне адресе да могу да вјежбају и прате онлајн наставу, што је додатно мотивисало ученике ове музичке школе да прихвате овакав начин наставе и на тај начин искористе слободно вријеме код кућа.

“Кућа добрих тонова” подржала је иницијативу групе жена из Сребренице и уступила им просторије и расположиву опрему и материјал за шивење заштитних маски.

Ова иницијатива је покренута одмах након увођења мјера заштите од ширења вируса корона, а жене су све маске, које су сашиле, бесплатно дијелиле лицима старијим од 65 година, затим здравственим и другим радницима који и у вријеме пандемије редовно раде, а маске нису могли нигдје да купе, будући да их нема у продаји.

Порић је нагласио да у овој ситуацији треба да сви покажу солидарност и дају допринос да ова криза што безбједније буде превазиђена - бринући о себи, али и о другима.

“Морамо сви показати друштвену одговорност и у ванредним околностима пронаћи начин да се одређене активност одржавају, да се спријечи парализа система и друштвеног живота и због тога смо организовали наставу на даљину за полазнике наше школе да би вријеме у изолацији провели што квалитетније и садржајније”, поручио је Порић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана