Сребреница: Донација Владе Србије удвостручила приходе

К. Ћ.
Сребреница: Донација Владе Србије удвостручила приходе

Сребреница - Одборници Скупштине општине Сребреница усвојили су у петак Нацрт ребаланса буџета за ову годину, у износу 15,81 милион марака, који је за 8,67 милиона већи од планираног.

На тематској сједници је усвојен закључак да представници политичких партија усагласе амандмане на предложени нацрт и доставе их Скупштини до наредне сједнице.

Начелник Одјељења за финансије Весна Кочевић појаснила је да су у ребалансирани буџет уврштена средства које је Влада Србије дала као финансијску помоћ сребреничкој општини.

- Закључком Владе Србије од 25. марта 2016. године даје се општини Сребреница помоћ од шест милиона КМ намијењених за приоритетне пројекте, чију је листу усвојила ова Скупштина. У приједлогу ребаланса планирано је и повећање прихода за дио неутрошених средстава из 2015. године у износу 2,48 милиона, које је, такође Влада Србије, уплатила на рачун општине - појаснила је Кочевићева и додала да је ребалансом буџета предвиђено и 168.867 КМ, колико ће УНДП уплатити за подршку малим и средњим предузећима.

Премијер Србије Александар Вучић, који је 11. новембра 2015. године присуствовао инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници, обећао је финансијску помоћ овој општини у износу од пет милиона евра. У општинску касу су крајем прошле године уплаћена два милиона евра, а остатак новца биће уложен у инфраструктурне пројекте, које је усвојила Скупштина.

Одборници су усвојили и Одлуку о давању сагласности за куповину земљишта на којем ће бити изграђена спортска дворана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана