Сребреница: Даровани родитељи 26 новорођенчади

Срна
Сребреница: Даровани родитељи 26 новорођенчади

СРЕБРЕНИЦА - Предсједник Фондације "Благословена Сребреница" Милисав Марјановић традиционално је поводом Божића уручио захвалнице родитељима који су добили принове између прошлогодишњег и данашњег Божића и рекао да је на њихове рачуне уплаћено по 140 КМ за новорођенчад и исто толико за њихове сестре и браћу, укупно 50 дјеце.

Марјановић је, након богослужења у сребреничкој Цркви Покрова Пресвете Богородице и уручивања захвалница родитељима, рекао да је Фондација прикупила 7.000 КМ и да је новчана помоћ уплаћена за 26 брачних парова.

Он је рекао да Фондација постоји десет година и да дјелује при Српској православној цркви, а највећи донатор Фондације је општина Сребреница.

Посебно је истакао да неколико појединаца већ годинама сваког мјесеца издвоје скромна средства за Фондацију, односно подстицај наталитету, међу којима се истичу просвјетни радници.

Циљ Фондације је да подстиче наталитет српског народа у сребреничкој општини.

Марјановић је рекао да је забрињавајуће мали број новорођенчади у овој локалној заједници, али да је прошла година била рекордна по броју новорођене српске дјеце у сребреничкој општини од оснивања "Благословене Сребренице".

Он је позвао све који су у могућности да помогну рад Фондације и прилозима подстакну наталитет, а младе да склапају бракове и рађају дјецу јер без потомства нема ни будућности.

У Сребреници је у 2021. години рођено петоро дјеце више него годину раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана