Срђан Тодоровић у Нижњем Новгороду: Екологија најважнија глобална тема

М.В.
Срђан Тодоровић у Нижњем Новгороду: Екологија најважнија глобална тема

НИЖЊИ НОВГОРОД - Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић разговарао је у Нижњем Новгороду са министром екологије нижгородске области Денисом Борисовичем о политикама и технологијама управљања отпадом и могућностима њихове примјене у постојећим системима.

- Екологија је најважнија глобална тема и веома је значајно подијелити искуства и отворити нова поља сарадње - рекао је Тодоровић након састанка са Борисовичем.

Он је најавио да ће Фонд организовати посјету за представнике комуналних предузећа, регионалних депонија и субјеката који се баве прерадом отпада у Републици Српској, како би се видјело на који начин је ова област организована у Нижњем Новгороду, које се технологије користе и које су све могућности за кориштење таквих рјешења и технологија за коначно збрињавање отпада и у Републици Српској.

Састанак са министром екологије нижгородске области организован је на иницијативу  директора Привредне коморе ове регије Ивана Разуваева који током раније посјете Српској разговарао са министром енергетике и рудараства РС Петром Ђокићем и директором Фонда Срђаном Тодоровићем. 

Састанку са Борисовичем и Разуваевим осим Тодоровића присуствовали су стручни савјетник у Министарству енергетике Далибор Ђекић и директор Центра за балканска истраживања при Универзитету у Нижњем Новгороду, јереј Миладин Митровић.

Током посјете нижгородској области ректор Универзитету у Нижњем Новгороду Жана Викторовна са својим најближим сарадницима уприличила је пријем за чланове делегације из Републике Српске, којима је дата прилика да одрже предавање студентима Факултета за међународне студије о политичком положају и  уставној организацији Републике Српске, са освртом на тренутна дешавања у региону и свијету.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана