СРД "Укрина": Пандемија утицала на смањење чланства

Срна
СРД "Укрина": Пандемија утицала на смањење чланства

ДЕРВЕНТА- Пандемија вируса корона утицала је на смањење броја чланова и обуставила је већину планираних активности Спортског риболовног друштва (СРД) "Укрина" из Дервенте, а рад је био заснован на поштовању свих уведених мјера на спречавању ширења вируса, закључено је на данас одржаној Скупштини овог друштва.

Предсједник Управног одбора Никола Стринић рекао је да је Друштво у протеклој години имало 333 члана, и то највише старијих лица, која имају више од 65 година.

- Свака година је све тежа, старосна полулација међу риболовцима је претежно преко 65 година, па самим тим и морталитет се повећава. До 14 година имали смо шест чланова, од 18 до 65 година 143, страијих од 65 година 139 чланова. Имамо и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, којих је 37 - рекао је Стринић.

На Скупштини је речено да је појава вируса корона спријечила Друштво да реализује план и програм Такмичарске комисије и Календар такмичења, те да је одржана само традиционална "Сомијада" у јулу на ријеци Сави.

Према плану активности, Друштво ће организовати акцију чишћења и одржавања обале, корита и прилазних путева ријека Укрине и Саве.

У име Савеза спортских риболоваца Републике Српске Скупштини је присуствовао Здравко Остојић, који је истакао да је рад СРД "Укрина" Дервента добар, те похвалио рад руководства, рибочувара и свих других који доприносе заштити и очувању природних љепота ријека Укрине и Саве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана