Србачким спортистима више новца

Д. Ј.
Србачким спортистима више новца

СРБАЦ - За финансирање спорта и физичке културе у овој години из буџета општине Србац биће издвојено 140.000 КМ, што је за 20.000 више у односу на прошлу годину.

Начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић рекао је да локална управа константно улаже у развој спорта, што потврђује податак да су средства за ову намјену у 2017. години износила свега 80.000 КМ.

- Овај износ ће бити распоређен за рад Општинског фудбалског савеза, спортске организације од прве до треће категорије и суфинансирање трошкова закупа термина у спортској дворани “9. јануар” за тренинге клубова, а свима су обезбијеђена одређена повећања - казао је Михољчић.

Одборник СНСД-а Бранко Граховац похвалио је повећање средстава за рад новооснованог Омладинског стонотениског клуба “Србац-Натив” са 600 на 2.000 КМ, истакавши да се ради о све запаженијем клубу у Српцу и Српској, који већ има завидне резултате у другом рангу такмичења у Српској.

Граховац, који је и предсједник друголигашког ФК Слога, рекао је да ће највише средстава из буџета добити овај клуб, 53.500 КМ.

- Као и сви, добили смо већа средства у односу на претходну годину, али трошкови играња у Другој лиги по сезони износе 90.000 КМ. На мени као предсједнику клуба је увијек тежак задатак да обезбиједим преостала средства, на чему захваљујем привредницима и спонзорима - рекао је Граховац.

Одборник ДНС-а Данко Драгојевић казао је да је видљиво да већину спортских колектива који егзистирају у Српцу чине фудбалски клубови и апеловао да се подржи развој и других спортова.- Фудбал јесте доминантан, али мислим да потенцијал имају и други спортови, нарочито стони тенис, који игра све већи број дјеце  - рекао је Драгојевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана